Traderafreak

Publicerat: 2010-02-28 @ 18:57:33 i kategorin: Tankar, Kommentarer (0)bloglovin

Vissa människor är beroende av cigaretter andra av snus och en tredje grupp av choklad.
Stolt kan jag säga att jag inte är beroende av något av de tre ovanstående.
Inte lika stolt måste jag erkänna att jag är beroende av något helt annat Tradera, dock går mitt beroende i perioder. Just nu är jag inne i en tradera period.
Idag budade jag in 3 Tombow pennor (vill så gärna testa) och en vår jacka. Min bevaknings lista är lång, för lång, flera sidor lång (Jag kommer ju förstår inte buda på allt, inte ens i närheten). Besatt av att buda in så billigt som möjligt.
Det är tur att man kan tjäna pengar på tradera också, idag la jag även ut två annonser. En vit läcker spets blus som jag inte kunde ha (allt, hela kroppen fick plats förutom tuttarna), sen la jag även ut ett nytt PS2 Crash spel.

Tusch - Tränar/leker med mina promarkers

Publicerat: 2010-02-25 @ 01:05:25 i kategorin: Övriga teckniker, Kommentarer (9)bloglovin
Hafsade ihop en tusch bild, för att testa hur det känns att jobba med tusch. I brist på annat att lägga upp och skriva om, hamnar bilden här på bloggen. Nu får ni ha överseende med att det är tredje gången jag arbetet med tusch i mitt liv (förutom när man var liten förstås). Det var lite kul att bara testa sig fram, utan en ide eller direkta krav. Funderar på om jag ska investera i ett helt ProMarkers set.
Men tycker jag verkligen det är så kul? Kommer man utvecklas vidare? Är det värt pengarna?

Illustrator - Min egna lilla värld

Publicerat: 2010-02-21 @ 23:43:53 i kategorin: Illustrator, Kommentarer (9)bloglovin
Har arbetat med den illustrationen från och till i ungefär två veckor. Älskar känslan bilden ger, att vara i en annan värld fast ändå densamma. Så som "Arthur och minimojerna" eller "Älskling jag krympte barnen". Tycker det är väldigt intressant tanke och ett spännande perspektiv. Tänkte göra en ny bloggdesign av den eve. men vi får se. Just nu känner jag mig tveksam och oinspirerad.

Varför skriver du dit namn över hela bilden?
Svar: Eftersom jag fått in lite klagomål på att jag kladdar ner hela bilderna med mitt namn, så kan jag förklara att jag inte tänker sluta med det förrän det slutar finnas idioter där ute som snor bilderna och utger sig för att vara skaparen till verket. Eftersom det aldrig kommer sluta finnas idioter, så kommer jag nog aldrig sluta med att kladda över bilden med mitt namn. Jag hoppas ni kan ha förståelse för detta.

Städning inför Göteborgs weekend

Publicerat: 2010-02-18 @ 09:38:20 i kategorin: Tankar, Kommentarer (3)bloglovin
Städar, fixar, sorterar, är helt enkelt på gång. Igår tog jag itu med ett annars snart blivande diskberg. Jag har stor städat toaletten. Legat på mina bara knän och skrubbat det äckliga badkaret. Sorterat papper, tidningar. Plockat med tvätten, som inte är helt upp plockad sen jag var och tvättade hos pappa, måste jag erkänna. Tvättade hos pappa för att tvättmaskinen har varit sönder, om någon lyckats undgå det. Idag packar jag och om någon timme åker vi.

Vissa människor kan ju tycka att det är konstigt att städa när man ska åka bort och inte ska vistas i sitt eget hem på några dagar, men inte jag. För en av de värsta sakerna jag vet är att komma hem till ett smutsig hem (när man har varit borta en längre tid). Då kunde man ju lika gärna struntat i att åkit bort och legat och vältrat sig i skiten hemma istället. Bli ju som ett slag på käften när man kommer hem annars. Är det förresten någon mer som tycker man känner sig äcklig efter man städat. Som all smuts i hela lägenheter har fästigt sig vid dig istället. Jag känner iallafall så.

Om det är någon som undrar vart jag ska ta vägen åker jag och sambon till Göteborg på en minisemester. När jag tog studenten, vilket är mera än ett halvår sedan, så fick jag en smartbox. NU tänkte jag att det kunde vara passande att använda den eftersom den slutar gälla nästa vecka. Så vi åker och bor på fint hotell och så ska vi gå på spa också.

See you when i get back!

Att vara arbetslös eller var det arbetssökande?

Publicerat: 2010-02-17 @ 15:26:43 i kategorin: Tankar, Kommentarer (2)bloglovin

Jag har INTE alls klarat av att komma in i mina nya arbetssökande rutiner, bara arbetslösa rutinerna fungerar än så länge. Man måste ha rutiner även fast man är arbetssökande annars förblir man nog arbetslös. 

Rutiner för den arbetslöse: Gå upp sent. Göra det viktigaste för att överleva för dagen. Runt kl två-tre fundera på vad man ska göra för dagen. Konstatera att dagen snart är över så det är lika bra att gå och sova och göra sig redo för nästa "jobbiga" dag.

Rutiner för den arbetssökande: Gå upp tidigt. Göra ordning sig för en ny dag. Söka jobb, skriva personliga brev och allt vad detta innebär. Kontrollera vad som ska göras den närmaste veckan. osv.

Riktigt så här illa är det inte, är nog en bladning av de två ovanstående kategorierna.

Det är dock inte alltid så lätt när man känner sig någorlunda motarbetad av dem som ska hjälpa än, Arbetsförmedlingen. Jag har alltid haft den uppfattningen att människor som bara klagar på arbetsförmedlingen varit lite överdrivande och kanske lite lata människor. Jag tar tillbaka dem tankarna (delvis).
Av mina nya erfarenheter kan jag konstatera att arbetsförmedlingen kan vara ganska svåra att ha att göra med. Flera inställda möten, de hör inte av sig. Även konstiga brev får man, som handlar om att man kanske inte vill vara inskriven längre. (?) Jag skrev ju in mig för ca 2 veckor sedan. Nu har jag ändå fått träffa en handledare som verkar någorlunda vettig, så vi får se hur det går.  

Inköp - ProMarkers

Publicerat: 2010-02-17 @ 14:22:50 i kategorin: Inköp, Kommentarer (2)bloglovin
Det har varit så mycket tal om promarker, så nu har jag budat in fyra st för att testa.
Ska även försöka buda in en blender sen. Som ni märker på min "tre minuters" test/kladd bild så behövs det.
 
Promarkers är kladdfria pennor. De har två uddar en smalare för detaljer och en tjockare för större ytor. Det går att färglägga jämnare på större ytor, utan att det blir en massa ”streck” och kanter med  promarkers, jämför med användning av vanlig tusch förstås.


Så mycket mera vet jag inte om dem och jag har inte hunnit testa mera då paketet kom för en timme sedan. 
Jag har även hört talas om pennorna Tombows ochTRIA Marker som om jag förstått ska vara lättare att "smeta ut". Kanske får möjlighet att testa dem med i framtiden.


Är det någon som har några tips om hur man hanterar ProMarkers, TRIA Marker eller Tombows på bästa sätt skriv gärna dem till mig.

Blyerts - Porträtt på min brorsdotter Isa

Publicerat: 2010-02-14 @ 17:32:43 i kategorin: Blyerts, Kommentarer (10)bloglovin
I julklapp gav jag min bror och hans familj ett presentkort på en redan påbörjad porträtt av hans dotter, Isa. Nu är äntligen porträttet klar. Porträttet upplevs mycket gråare på bilden, kontrasterna syns inte lika väl som i verkligheten. Bilden upplevs här som lite grå och blek.

Jag har andänt mig av: Stompf och subb i olika storlekar och hushållspapper. Pennor i olika hårdheter och stiftpennor.

En kleptoman i hushållet

Publicerat: 2010-02-11 @ 23:17:23 i kategorin: Tankar, Kommentarer (1)bloglovin
Jag är en oerhört slarvig människa när det kommer till att ställa/lägga tillbaka saker där dem ska vara. Handukarna hänger aldrig på kroken i badrummet, glasen står utspridda över hela lägenheten. Tofsarna ligger aldrig heller på sin plats och när jag väl hittar dem ligger dem på de mest konstiga platser. Men i detta fall är jag inte den skyldige, jag är inte boven i dramat. 
Istället har jag insätt att vi har en kelptoman i vårat hushåll. Någon som tar mina tofsar från skålen på mitt nattduksbord på morgonen. Ett intelligent super geni, helt enkel våran äldsta katt Tusse. Kan det vara ett försök att få lite uppmärksamhet? Isåfall ett smart drag för att få mig att att kapitulera och gå upp för att ge honom och hans lite dumma men lätt lömske kumpan skrovmålet för dagen.

Odla advokado

Publicerat: 2010-02-11 @ 12:30:43 i kategorin: Övriga projekt, Kommentarer (9)bloglovin
Jag har fått för mig att jag ska kunna odla advokado eller iallafall få fram advokado plantor.
Sökte på internet och såg lite olika metoder, men fastnade för en. Enligt den metoden ska man placera kärnan med hjälp av ex. tandpetare i ett glas med vatten. På den här sidan finns det två sätt representerade bl.a. det jag testar. (Länk) 
Vill man alltså att det skall gå lite fortare för kärnan att komma upp, ska kan man sätta in tre stycken tandpetare i kärnan. Sedan placerar man den, hängande i de tre tandpetarna, över kanten på ett glas fyllt med vatten. En tredjedel av kärnan ska vara täckt med vatten och den spetsiga sidan ska var uppåt.

(För den som har skarp syn så ser ni att jag inte andvänt tandpetare, eftersom jag inte hade några hemma. Har istället "skalat" av andvända tändstickor. Och bara så ni vet så har jag totalt fem sådana hära glas med advokado kärnor, så någon ska väl börja gro!)

Inköp - Wacom Bamboo Fun Pen and Touch

Publicerat: 2010-02-10 @ 19:32:22 i kategorin: Inköp, Kommentarer (4)bloglovin
Idag kom den, min ritplatta. Jag struttade ner till MGK data och hämtade ut min Wacom Bamboo Fun Pen and Touch.
Nu sitter jag och leker vid datorn. Hade dock glömt hur jobbigt det var när man är ovan, kramp i handleden och inga linjer blir som jag vill. Får träna på så blir det säkert bättre.

Blyerts - Beställnings porträtt hund

Publicerat: 2010-02-08 @ 13:41:54 i kategorin: Blyerts, Kommentarer (8)bloglovin
Blyerts porträtt på samma hund som tidigare, fast ur en annan vinkel och med annat ljus. Bilden är en A4 i verkligheten. Bilderna blev bra på olika sätt, de är i två olika storlekar så de har lite olika förutsättningar för detaljarbete. Den andra bilden ser du HÄR.

Har andvänt mig av olika blyerts pennor i olika hårdheter,stiftpennor, foton att titta på, smala sudd och stompf i olika storlekar.

Testade att scanna in bilden men vet inte om jag tyckte det blev så mycket bätter, vad tycker ni?

Nominerad till månadens blogg. Rösta på mig!

Publicerat: 2010-02-04 @ 00:43:27 i kategorin: Tankar, Kommentarer (5)bloglovin
Lite roligt, såg idag att jag var nominerad till månades blogg i, Kaelas blogg!
Jag som aldrig blir nominerad till något blev jätte glad!
Så nu får ni ta och hjälpa mig och gå in och rösta på min blogg! Det gör ni här: (Klicka här!)
Jag är blogg nr 1 i listan, så ni kommenterar inlägget i hennes blogg och skriver antingen mitt blogg namn: sarajpettersson.blogg.se eller bara skriver en 1:a. (Gärna båda)

Kom igen nu mina trogna läsare och nya läsare samt er som bara kollar in bloggen, rösta på mig.
Ni skulle göra min Februari månad!

Inköp - Ett nytt staffli/låda för konst material

Publicerat: 2010-02-02 @ 21:29:15 i kategorin: Inköp, Kommentarer (11)bloglovin

Nyaste inköpet, ett trä staffli/trä låda för konst material.
Igår så storstädade jag delar av lägenheten och insåg att jag behövde något att lägga konstmaterial som jag andvänder i. Hittade inget hemma och glömde sedan bort mitt behov av ordning. Åkte till Lidel för att handla mat och hittade det här gulliga trästaffliet/trä låda för 100 kr.

Söt och funktionell. (Virra gillade den också!)

RSS 2.0