Work in progress- Blyerts porträtt hund

Publicerat: 2010-01-27 @ 20:30:17 i kategorin: Work in progress, Kommentarer (10)bloglovin

Ny kategori "Work in progress", här lägger jag upp bilder och projekt som jag håller på att arbeta med, som ännu inte är klara.

Här kommer ett beställningsporträtt som jag jobbar med. Har insätt att jag inte har någon direkt struktur på hur jag arbetar, jobbar med dem delar jag känner för tills ett färdigt resultat. Det är inte helt sant en viss struktur har jag i mina arbeten, men den är mest synlig för mig själv.

När jag gör denna andvänder jag mig av stiftpennor och vanliga blyertspennor med olika hårdheter.
Stompf och sudd i olika storlekar.

Måste få fart på mitt liv igen

Publicerat: 2010-01-26 @ 13:22:55 i kategorin: Tankar, Kommentarer (0)bloglovin

Jag lever för tillfället med pausknappen nertryckt och play knappen verkar vara ur funktion. Jag liksom kommer inte igång, eller jo på vissa delar av mitt liv är i rörelse mer än vanligt. De är de delar som inte är lika "viktiga", som att måla, ta det lungt och se en film för att jag känner för det osv.
Jag borde egentligen sätta igång med att fixa körkortet, söka jobb, boka klipptid, städa, göra mig redo för eve. omtenta osv. Jag har en massa måsten i en påse, men för tillfället har jag knutit den där påsen och jag får verkligen inte upp den där förbaskade knuten. 
Självklart har jag funderat på varför jag gör såhär och började då misstänka att mina tvångsmässigt besöka på studentportalen och sidan med studieresultat (minst 5 ggr om dagen) kan ha något med saken att göra. Det är som om den där förbanade provet står framför med mig och blockerar både sikten och vägen framåt. Vilket jag faktiskt innerligen hoppas på att det är, för då löser sig problemet när jag får mitt resultat. Svårigheter med att fokuserad om och fokusera rätt.

Så länge får jag väl tvinga mig själv att söka (ett) jobb, läsa (2) sidor i teorin och övningsköra. Imorgon kanske? 

Blyerts- Beställnings porträtt hund

Publicerat: 2010-01-25 @ 21:46:42 i kategorin: Blyerts, Kommentarer (2)bloglovin
Detta är den första blyerts beställningen som jag gjort. Ett porträtt på hunden Chernit och som är en Slovensky Kopov. Är själv riktigt nöjd. Bildkvaliteten är dock inte den bästa, men ändå.
Helt nytt för mig att göra porträtt på djur faktiskt, så har tagit mycket stöd från bilder på hunden.

Materialet jag har använt mig av är blyertspennor och sitiftpennor i olika hårdhetsgrader, slätt papper och stompfar i olika storlekar samt smala sudd. 

(Intresserad av att beställla ett liknande porträtt på din hund eller något annat kolla under kategorin beställa.)

Illustrator- Porträtt på Linda Hallberg

Publicerat: 2010-01-22 @ 11:02:50 i kategorin: Illustrator, Kommentarer (3)bloglovin

Linda Hallberg är en riktig insperatör, jag brukar läsa hennes blogg. Hon är så himla talang full. Hon gör jätte vackra sminkningar och insperarar andra människor till att våga testa och pröva nya saker. Desutom är hon väldigt vacker själv, här har jag gjort min tolkning av ett porträtt på henne. Hoppas ni och hon tycker om den.Illustrator- Porträtt

Publicerat: 2010-01-21 @ 20:58:27 i kategorin: Illustrator, Kommentarer (2)bloglovin
Nytt illustrator porträtt, försökte få fram ett mjukare och rakare hår än vanligt. Vet inte om jag lyckades. 
Angelica heter tjejen som jag porträtterat av, hon var vinnaren i min tävling om ett illustrator porträtt.
 

Ja, det borde var helt jävla naturligt!

Publicerat: 2010-01-09 @ 11:53:17 i kategorin: Tankar, Kommentarer (1)bloglovin
Satt och läste bloggarna jag följer på blogglovin, och gick in på Annas blogg, Garderobsgrubbel & byråbekymmer. Hon hade skrivit ett inlägg om plus sizemodeller och som hon uttryckte sig: "Det borde bara vara helt jävla naturligt!"
Ja, det borde vara helt jävla naturligt att kunna vara stor och vacker. Smal och ful! Nä, men ni förstår vad jag, menar.
Det ska vara helt jävla naturligt, att vi människor finns i alla (olika), storlekar, färger och former. Utan att det blir världens uppror för att det är så. För några hundra år sedan var modet att vara "stor", för det vissade på välstånd.

Tänka vad det ändrar sig, och vad symboliserar isåfall att vara small idag? Om att vara stor då symboliserade välstånd.

Enligt min personliga åsikt tycker jag bortsätt från den hälsofara som finns med att vara överviktigt. Att det är helt upp till den egna individen vilken vikt, form, storlek man trivs i. Vissa människor är skit snygga kraftiga, vissa är vackra smal, andra har vackra kurviga former och några vackra raka former. Det ska vara en fråga om vad den egna individen känner sig mest bekväm i, det är en fråga om vad samhället tycker, idealet.

Nu kommer man väl få höra att man är en hycklare. "-Men du har väl också bantat för att bli smal?" Ja, jag har inte bara bantat för att bli smal, jag har trännat och ätit rätt för att må bra och trivas med mig själv och få den kroppsform jag tycker jag passar bäst i/trivs bäst i/ser best ut i/mår bäst i.

Jag kommer aldrig glömma vad en god väns mamma sa till mig efter jag gått ner några kilo i somras. "Men, gud vad smal och ful du blivit" Tror ni jag blev paff eller, vad svarar man på det? Men det är precis som hon sa, vi människor ska inte automatiskt blanda ihop smal med vacker. Det är något att lära sig av.

Men jag måste påpeka att jag inte alltid är såhär "klarsynt", vissa dagar står jag också där framför spegeln och säger: "gud vad tjock jag är.." och sen hör man J innefrån badrummet, med en monoton ton. "nej, det är du inte.."
Nästa gång ska jag kanske inte säga så, nästa gång kanske jag ska stå där och sucka och säga: "Gud vad jag inte trivs med denna kroppsform, vill ha den jag mår som bäst av."
Eller så ska jag inte stå där alls och sucka utan göra något åt det istället. Jag kan ju alltid försöka anstränga mig.  

Tråkig kunskapskälla till oväntad andvändning

Publicerat: 2010-01-04 @ 21:18:12 i kategorin: Tankar, Kommentarer (3)bloglovin
Som jag nämnt tidigare ska jag ha en tenta i kursen individens kognitiva funktioner snart. 
Vilket, kortfattat, handlar om funktioner för att bearbeta information, tex. att kunna tänka, se, minnas, höra osv.
Vilket säkert är jätteintressant för er att veta, men vänta jag kommer någonstans med det här också, jag lovar.

Jag har varit väldigt skoltrött ett tag och den här kursen har varit speciellt tung. Jag skulle gärna, gärna sluta nu, men man kan ju inte ge upp på mållinjen. Tro mig ämnet jag läser är jätte intressant, men kanske inte just nu..  

Idag läste jag kapitlet om perception, vilket handlar om informationsinnehållet i sinnesintryckena. (Tro mig det här kändes som rena grekiskan i början, nu känns det mest som tyska)
Iallafall, en del av kapitlet handlar om djupperception, vilket var mycket intressant (mot all förmodan).
En "Aha"-upplevelse rakt igenom. Satt och tänkte; "Men det här känner ju jag igen.." och inte så konstigt det heller. Djupperseption handlar om hur man uppfattar saker långt bort, till skillnad från objekt nära och vilka ledtrådar som hjälper oss att avgöra avstånd. Kontraster och suddighet, linjärt perspektiv, textli/struktur, skuggor är exempel på dessa ledtrådar, det fanns även andra ledtrådar som jag inte kände till tidigare.
Jag blev hur lycklig som helst, äntligen något jag kan, något jag känner igen och något jag har nytta av nu, när jag målar och tecknar osv.

Det finns kunskaper överallt för den som vill skapa, i nästan allt du lär dig, det är bara att titta efter det. Oavsätt om du läser en skönlitterär bok, eller kursliteratur om biologi, psykologi, historia, svenska, idrott, så får du hela tiden kunskap som kan hjälpa dig i din skapande och i livet. Så håll ögon och öron öppna.

Illustrator- Porträtt på Erica Ivarsson

Publicerat: 2010-01-02 @ 18:54:42 i kategorin: Illustrator, Kommentarer (11)bloglovin
Under några veckors tid har jag sysselsatt mig med att göra ett porträtt på en av mina älsta barndomskambrater. Hon är en av de mest godhjärtade, fina vän jag har och därför tycker jag verkligen att hon förtjänar lite uppskattning.

Porträttet är mera av ett "vänskaps band", kan ni skymta något i skolglasögonen?
(Tanken var att spegligen skulle fortsätta i oändlighet, men så långt kom jag inte.
Och tyvär syns det inte häller hur långt jag kom får bilden är för liten, men minst fyra tror jag det var.)

Hoppas du tycker om den Erica!

Dåligt med uppdateringar

Publicerat: 2010-01-02 @ 18:36:29 i kategorin: Tankar, Kommentarer (2)bloglovin
Under jul och nyårs perioden har uppdaterandet varit mycket dåligt här på sidan, och det kommer tyvärr inte bli bättre under de närmaste veckorna, då jag förbereder mig inför en stor tenta, i kursen Individens Kognitiva Funktioner.
Ska lägga upp en bild snart.
Jag hoppas ni inte blir allt för besvíkna pga. det dåliga uppdaterandet.

Lovar att börja uppdatera mera efter tentan!
RSS 2.0